Caspershuus
Vrij tussen Achterhoekse landerijen volop rust en ruimte

In de Gelderse Achterhoek, tussen Aalten en Dinxperlo ligt “Caspershuus”. Deze boerderij is een ideale plaats om familie weekenden, vriendenreünies, recepties, of gedurende midweken schoolkampen en meerdaagse studiebijeenkomsten te houden. Het is ook prima geschikt als vakantieaccommodatie. Van oorsprong is Caspershuus een familiebedrijf waar tot de zeventiger jaren het boerenbedrijf werd uitgeoefend. In 1970 besloot de familie Nusselder om Caspershuus als ontmoetingsplaats te laten voortbestaan, zodat familiecontacten en vriendenbanden beter onderhouden zouden kunnen worden. Inmiddels maken ook anderen er graag en veelvuldig gebruik van. In de boerderij zijn verschillende bouwkundige aanpassingen verricht, maar er is voor gezorgd dat de sfeer van het oorspronkelijke Caspershuus als Saksische boerderij zoveel mogelijk intact is gebleven De “deel”, wordt nu gebruikt als zit- en eetruimte. Er is een ruime zitkuil met een open haard. De vroegere woonkeuken met de schouw en de oorspronkelijke steentjesvloer, gemaakt van zgn. ‘potscherven’, wordt gebruikt als zitkamer. Beneden zijn er vier slaapkamers; boven is een originele “opkamer”. Na de recente aanpassingen in verband met de brandveiligheid, kunnen er nu 22 gasten binnenshuis overnachten. Daarnaast is er in de boomgaard de mogelijkheid om te kamperen.

Adres :
Casperstraat 17
Postcode :
7095 BS
Plaats :
De Heurne
Telefoon :
0543-461112 / 06-40253839
E-mail :
info@caspershuus.nl
Website :
http://www.caspershuus.nl/

U wordt gastvrij ontvangen door:

H. NUSSELDER

Lid Vereniging Logies verstrekkende bedrijven Aalten en omgeving.

 

De Achterhoek

De Achterhoek heeft alles: natuur, rust & ruimte. Maar ook cultuur en spannende activiteiten. Ontdek de Achterhoek vanuit één van de unieke locaties van Logie.nl

Unieke locaties

Probeer eens wat anders dan een standaard hotel en kies één van de unieke overnachtingsmogelijkheden in de Achterhoek. Via Logie.nl vind je de juweeltjes van de Achterhoek!